Η Thessaloniki PhotoBiennale 2018 «ενώνει» ξανά το θέατρο με τη φωτογραφία – «Ο θρήνος των τοίχων» σε σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Καπέλιου

Μετά τη μεγάλη απήχηση των θεατρικών δράσεων που άντλησαν έμπνευση από εκθέσεις της Thessaloniki PhotoBiennale 2018, οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφουν στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Η έκθεση Χωρίς γεγονός με φωτογραφίες του Γιάννη Στυλιανού και του George Georgiou και τα έργα της Paula Luttringer στην κεντρική έκθεση του φεστιβάλ, Capitalist Realism αποτέλεσαν την αφορμή για τις θεατρικές δράσεις «Παρέλαση» και «Ο θρήνος των τοίχων» που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ο θρήνος των τοίχων» σε σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Καπέλιου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Θωμαή Ουζούνη, Άννη Τσολακίδου

Ηχητικό περιβάλλον: Στέλιος Ντάρας

Με αφορμή το έργο της Paula Luttringer «Τhe Wailing of the Walls» βασισμένο σε μονολόγους γυναικών και μαρτυρίες υπό συνθήκες κράτησης στην Αργεντινή.

Μέσα από τη συγκλονιστική ματιά της φωτογράφου Paula Luttringer από την Αργεντινή και μαρτυρίες φυλακισμένων γυναικών, θα ταξιδέψουμε στη χώρα αυτή στη δεκαετία του ΄70, όπου η στρατιωτική δικτατορία απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε πάνω από 30.000 ανθρώπους σε περισσότερα από 520 Μυστικά Κέντρα Κράτησης.

Ο Θρήνος των τοίχων: Μνήμη – Λέξεις. Γυναίκες που αρνούνται να σωπάσουν.


Πληροφορίες

Ημέρες: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ώρα: 20:00 

 

Share in: